Osso buco milanese
(4 pers.)
4 skiver kalveskank
2½-3 cm tykke
1½ tsk. salt
Groftkværnet peber
2 spsk. olie
1 spsk. friskhakket merian/oregano el. 1 tsk. tørret
2 løg
1½ dl hvidvin
1 dl vand
2 ds. flåede tomater
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Krydderbuket
1 laurbærblad
1 kvist timian
1 bdt. persille
Gremolata
1 bdt. persille
1 usprøjtet citron
1 stort fed hvidløg
Tilbehør
Løse ris eller båndpasta
Skær nogle snit i kanten af hver kødskive, så de ikke danner skåle under stegningen. Gnid skiverne med salt, peber og merian og brun dem i olie. Tilsæt resten af merian, hakket løg og halvdelen af hvidvinen og lad det koge uden låg i 5 min. Hæld væden fra tomaterne. Kom resten af hvidvinen, vand og tomater i gryden. Bind krydderbuketten sammen med kødsnor og læg den ned til kødet. Lad det simre 1¾-2 timer, til kødet næsten falder fra benet.
Gremolata: Hak persillen og bland den med revet citronskal og finthakket hvidløg.
Tag krydderbuketten op af gryden. Tag kødet op og hold det varmt. Kog saucen ind og smag til med salt og peber. Anret skiverne portionsvis med sauce og et drys gremolata. Server med løse ris eller båndpasta.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også...
Casa blanca gryde
Svinekæber med bønner og uretspelt
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Mere mad fra andre lande...