Ovnbagte kalkunspid med sprød kålsalat med æbler og tranebær
Disse ovnbagte kalkunspid er supernemme at lave og kan nydes friske fra ovnen, eller de kan tages med i madpakken dagen efter.
Af
af Kristina Marckmann

25 min
4 personer
Kalkunspid
450 g hakket kalkunkød
25 g havregryn
½ dl mælk
2 fed hvidløg
2 tsk. sennepspulver
½ tsk. cayennepeber
1 spsk. engelsk sauce
2 tsk. tomatpuré
2 tsk. brun farin
1 tsk. salt
Saft fra ½ lime
Sprød kålsalat
¼ savoykål
2 æbler
2 forårsløg
50 g tørrede tranebær
Saft fra ½ lime
1 spsk. rapsolie
1 tsk. dijonsennep
Fremgangsmåde
- Bland kødet med alle ingredienserne og rør det til en ensartet fars.
- Form farsen til aflange kødboller og sæt dem på spid.
- Læg spiddene på en bageplade med bagepapir og steg dem i ovnen ved 225° i 15 min.
- Skyl kålen og snit den fint.
- Skær æblerne i både, snit forårsløgene i tynde skiver og vend dem i kålen sammen med tranebærrene.
- Pisk limesaften sammen med rapsolie og sennep, hæld det over salaten.
- Server kalkunspiddene med den friske kålsalat.

Forretter & Tilbehør| Galleri
Kyllingespid med tzatziki

Hovedretter