Opskrifter
Pandestegt flæsk med persillesovs og kartofler
Søndag, 15. april 2012Opdateret I gåraf Helle Brønnum Carlsen
Her får du en rigtig favorit fra det danske køkken! I denne opskrift er flæsket stegt sprødt på panden - men du kan også tilberede det i ovn eller airfryer.

35 min
4 personer
Stegt flæsk
12 skiver kogeflæsk
Salt og peber
30 g smør
Persillesovs
50 g hvedemel
50 g smør
5 dl sødmælk
Salt og peber
1 bundt hakket persille (der skal ikke være for lidt)
Tilbehør
1 kg kartofler
Fremgangsmåde
- Drys flæsket med salt og peber.
- Kom smør på panden og lad det bruse op og skru så ned.
- Steg flæsket ca. 6 min. på hver side, til det er sprødt, og læg det på fedtsugende papir. Du kan kun stege 3-4 skiver ad gangen, så lun alle skiverne i et ovnfast fad i ovnen.
- Kog kartoflerne i saltet vand i 20 min.
- Smelt smørret i en gryde, afbag med mel og tilsæt mælken, til den jævner.
- Smag til med salt og peber og kog igennem i 3 min.
- Kom masser af hakket persille i og smag, hvordan persillens bitterhed gør alt for den lidt fade sovs.

Hovedretter
Kulmule med persillesovs og sprød bacon

Hovedretter
Rosmarinstegt flæskesteg med løg i rødvin