Ingredienser til ristet oksetatar med marinerede svampe
(4 pers.)
500 g magert, friskhakket oksekød
3 spsk. jomfru olivenolie
2 spsk. citronsaft
1 spsk. hakket mynte
2 spsk. hakket persille
1-1½ tsk. salt
Groftkværnet peber
4 skiver landbrød
200 g champignoner
1 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Ca. 30 g parmesan
Fremgangsmåde
Ælt kødet med olivenolie, citronsaft, mynte, persille, salt og peber. Form kødet til 4, store, flade bøffer og hak dem godt sammen med kniven. Sæt dem i køleskab, hvis de ikke skal på panden med det samme. Rens svampene og skær dem i skiver. Marinér dem i olie, citronsaft, salt og peber en times tid. Steg tataren på grillpande eller slip let-pande uden fedtstof. Stegetiden afhænger af, hvor rød tataren må være, men 2 min. på hver side ved god varme vil sikkert passe. Rist brødet sprødt i olie på panden og anret bøffer, brødet og svampe. Drys flager af parmesan over og pynt med basilikum.
Tip: Tilbehøret kan varieres med hakket, syltet agurk - hakket, syltet rødbede og paprika.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Klassisk bøftatar
Rørt tatar med urter
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)