Opskrifter

Skindstegt laksefilet med knasende fennikelsalat

Tirsdag, 27. september 2011Opdateret 13. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Denne ret er helt perfekt, når det skal være nemt at sætte fisk på middagsbordet. Laksen kan både steges på panden eller bages i ovnen.
20 min
2 personer
Laksefilet med fennikelsalat
2 laksefiletstykker med skind
Salt og peber
2 store gulerødder
1-2 fennikel
1 dl hakkede jordnødder
1 spsk. olivenolie
1 tsk. sennepsfrø (gerne de mørke)
Saften af 1 citron
Tilbehør
Brød

Fremgangsmåde

  1. Skræl gulerødder og skær både gulerødder og fennikel i lange, tynde stave (brug evt. et mandolinjern).
  2. Rist nødderne i olie på en pande og steg også sennepsfrøene ca. 30 sek., så de smager af mere.
  3. Hæld citronsaft i og bland med grøntsagerne.
  4. Pensl en pande med olie og drys laksen med salt og peber.
  5. Steg laksen 7 min. på skindsiden og 2 min. på kødsiden.
  6. Server med fennikelsalat, brød og citronbåde.