Skinkeculotte med pommes anna

Skinkeculotte med pommes anna udgør en lækker middag uden for meget besvær
Af
af Redaktion

Ingredienser til skinke med pommes anna

(4 pers.)
20 min. + 30 min. samlet ovntid

1 skinkeculotte
Salt og peber
2 bagekartofler
40 g smør
1 hakket skalotteløg
Lidt hakket frisk timian

Tilbehør
Grøn salat

Fremgangsmåde til skinke med pommes anna

Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver (evt. på rivejern). Smelt smørret. Læg lag af kartoffel, smør, hakket løg og hakket timian i små, smurte ildfaste skåle eller i en stor skål. Stil i ovnen ved 190° i 20 min. Drys culotten med salt og peber og sæt den i ovnen ved 190° i 20 min. Tag så kartoflerne ud og skru op til 225° og giv stegen 10-15 min. mere. Skær stegen på tværs af muskelfibrene - det kræver, at man skifter skæreretning undervejs. Giv kartoflerne og salaten til.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Mere med skinke...
Skinke og grønlangkål
Skinkerulle med peberfrugt og porrecreme

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.