Opskrifter

Slank uden at føle sult

Onsdag, 9. januar 2013af Redaktion
Familie Journal har fået ny Lavkarbo-skribent! Her fortæller hun om fordelene ved Lavkarbo-kuren

Af Sofia Sommer

Oven på julens strabadser er det for mange på tide at få styr på kosten og tabe sig.
Her er Lavkarbo-principperne fantastiske. At spise efter Lavkarbo-principperne betyder, at du kan få lov til at spise de ting, der mætter, og gør dig tilfreds - og alligevel vil du opleve, at du taber dig og nyder vejen ned i vægt.

Ud med kulhydrater

Lavkarbo er ensbetydende med, at du skærer ned på kulhydrater og i stedet fokuserer på protein og fedt. Eller med andre ord: Dropper de store mængder brød, pasta, ris og kartofler og i stedet fylder tallerknen op med grønsager og kød.

NY LAVKARBO-SKRIBENT PÅ FAMILIE JOURNAL

I de næste mange uger, kan du følge Sofia Sommer når hun giver inspirerende råd i Lavkarbo-skolen - både i bladet og på nettet.
Sofia, 37 år, er uddannet ernæringsøkonom og ekspert i Lavkarbo-kost. Hun har sin egen blog, lowcarb.dk, og hun har netop udgivet bogen "Low carb lækkerier".

Mindre trang til overspisning

Når man skærer ned på kulhydraterne og øger kostens andel af fedt, får man samlet set ikke færre kalorier end før. Til gengæld giver de større mæthed og mindre trang til at overspise, og man vil derfor spise færre kalorier på længere sigt.
Desuden forbruger det 30 kalorier at omsætte 100 kalorier fra protein, mens det kun forbruger 5 kalorier at omsætte 100 kalorier fra kulhydrat.

Læs også: Sådan fungerer Lavkarbo

KØB LAVKARBO-TILLÆGGENE i SHOPPEN

Nu kan du købe Familie Journals første og andet tillæg med
Lavkarbo-kuren
som download.
Her får du en introduktion til
slankekuren samt
mange siders
lækre opskrifter. Få fat i kuren på: www.familiejournal.dk/shoplavkarbo

Hjernen i topform

Når man skærer ned på kostens indhold af kulhydrater, er det ikke usædvanligt at få hovedpine og føle sig træt og uoplagt i begyndelsen, men allerede efter den første uges tid bør du føle dig mere energisk og veltilpas.
Andre mennesker vil måske fortælle dig, at hjernen altså har brug for kulhydrat for at fungere, men bare rolig. Der er masser af kulhydrater i alle de sunde grønsager samt nødder, frø og kerner til at holde din hjerne i topform.

Læs også: Ja- og nej-mad på Lavkarbo-kuren

Savner du køkkenting, som gør det nemt at lave sund mad? Så klik her og bliv inspireret i Familie Journals webshop

Flere slankende opskrifter til Low Carb/Lavkarbo-kost...

Vi har samlet masser af lækre Lavkarbo-opskrifter både på nettet og i bladet - i galleriet nedenfor får du et lille udvalg af de skønne retter. Klik her, hvis du vil se flere Lavkarbo-opskrifter.