Smørstegt torsk med quinoasalat

Smørstegt torsk med quinoasalat er en delikat og sund ret, der kombinerer den milde smag af smørstegt torsk med en frisk og næringsrig quinoasalat.
Af
Af Emma Martiny Foto: Winnie Methmann
Smørstegt torsk med quinoasalat
25 min
4 personer
Torsk:
4 torskefileter
Salt og peber
1 dl hvedemel
2 spsk. smør til stegning
1 spsk. olivenolie
Quinoasalat:
4 dl quinoa
½ usprøjtet citron
3 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
Salt og peber
150 g jordbær
125 g friske mozzarellakugler
50 g syltede rødløg
50 g mandler

Fremgangsmåde:

Quinoasalat:

  1. Skyl og kog quinoaen efter anvisningen på pakken.
  2. Skyl citronen, og riv skallen fint.
  3. Pisk skallen sammen med citronsaft, olie, honning, sennep, salt og peber i en lille skål med en gaffel, og vend dressingen i den kogte quinoa.
  4. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i skiver.
  5. Afdryp mozzarellaen, og skær den i mindre stykker.
  6. Vend syltede rødløg, jordbær og mozzarella i salaten.
  7. Rist mandlerne gyldne på en tør, varm pande. Hak dem groft, og drys dem over salaten.

Torsk:

  1. Krydr torskefileter med salt og peber, og vend dem i hvedemel.
  2. Smelt smør og olie på en pande.
  3. Steg torsken ved høj varme i et par minutter på hver side, til overfladen er gylden, og fisken netop er gennemstegt.

Servering:

  1. Servér den stegte torsk med quinoasalat.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.