Sødemidler – sunde eller usunde?
Ikke alle sødemidler på markedet er lige sunde, så kig godt efter, når du står ved hylden i supermarkedet.
Mange af supermarkedets sødemidler er baseret på kunstigt fremstillede kemiske stoffer, som i kroppen nedbrydes til bl.a. formaldehyd.
Læs også: Sådan fungerer Lavkarbo
Til de kemiske sødemidler hører bl.a. aspartam, acesulfam-K og sucralose.
Spørg Lavkarbo-eksperten Tatjana
Familie Journals ekspert på Lavkarbo/Low Carb hedder Tatjana Albinus -uddannet ernærings-økonom.Skriv til hende på:
lavkarbo@familiejournal.dk Følg Tatjana på hendes blog:
http://tatjanasmad.blogspot.dk/
Naturlige sødemidler
Sukkeralkoholerne (med endelsen -ol) er en anden gruppe sødemidler, der inkluderer f.eks. Xylitol (Birkesød), Sorbitol og Erythritol (Sukrin). Disse stoffer er kemisk beslægtede med sukker og betegnes derfor ofte 'naturlige sødemidler'.
Sukkeralkoholer omdannes delvist til sukker i kroppen - bortset fra Erythritol, der udskilles gennem nyrerne. Stevia er et helt naturligt, kaloriefrit sødemiddel udvundet fra en plante, men det har en lidt bitter eftersmag. Stevia og Erythriol er de sundeste valg, hvis du ønsker at søde kaloriefrit.
Læs også: Lynguide til sødemidler
Kom i gang i dag!
Efter mange forespørgsler, kan du nu købe Lavkarbo- hæfterne vores webshop. Alle fire tillæg indeholder spændende opskrifter som sikrer dig et vægttab og ikke smager af kedeligt slankemad.
Hvert tillæg koster kun 20,-
Savner du køkkenting, som gør det nemt at lave sund mad? Så klik her og bliv inspireret i Familie Journals webshop (link fjernet)
Flere slankende opskrifter til Low Carb/Lavkarbo-kost
Low Carb/
Lavkarbo-vafler Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-smoothies Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-laks
i osteskjul Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-brød