Opskrifter
Sommerbuk med hyldeblomst
Fredag, 3. juli 2015af Helle Brønnum Carlsen | Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Lækker filet af sommerbuk med nye kartofler, grønne asparges, røde jordbær og hvide hyldeblomster.
Opskrift på sommerbuk med hyldeblomst
(2 pers.)
300 g filet af sommerbuk
Salt og peber
200 g grønne asparges
½ citron
100 g jordbær
1 spsk. balsamicoeddike
6 skærme hyldeblomst
200 g nye kartofler
Sådan laver du sommerbuk med hyldeblomst
Drys kødet med salt og peber og steg det i olie på en grillpande i 2-3 min. alt efter smag.
Knæk aspargesene og høvl dem i flager med en skrællekniv. Vend dem i citronsaft.
Skyl og nip jordbærrene og læg dem i balsamicoeddiken. Hæld jordbærrene med eddike over det nystegte kød.
Steg hyldeblomsterne en smule, så de dufter.
Læg aspargesflagerne øverst, pynt med stegte hyldeskærme og servér med nye kartofler.