Opskrifter

Svinekæber med rødløg og ærter

Søndag, 8. maj 2016af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Disse svinekæber braiseres i grønsagsbuillon og simrer under under låg med løg, ærter, fennikler og flødesovs. En dejlig varm aftenret.
(4 pers.)

Det skal du bruge til braiserede svinekæber med rødløg og ærter:

Prøv også: Svinekæber med bønner og urtespelt

800 g svinekæber Salt og peber 2 spsk. smør 2 fed hvidløg 2 kviste timian 5 dl grønsagsbouillon 3 fennikler 3 rødløg 2 spsk. majsstivelse 1 dl fløde 300 g ærter At braisere er at brune kød eller fjerkræ ved høj varme og derefter tilsætte en mindre mængde vin, bouillon eller anden væske og færdigtilberede kødet ved en lavere varme. Braisering er godt til kød med meget bindevæv som eksempelvis bov, tykkam eller kæber

Sådan laver du braiserede svinekæber med rødløg og ærter

Krydr kæberne med salt og peber og brun dem i smørret. Tilsæt hakket hvidløg, timian og bouillon og lad det småsimre under låg i 90 min. Skær fennikel og løg i grove stykker, kom dem i gryden og lad det simre i yderligere 7-8 min. Jævn sovsen med majsstivelse rørt ud i fløden og smag til med salt og peber. Vend ærterne i, varm retten igennem og servér med et godt stykke brød. Prøv også: Svinekød i kokos med peanuts