Tomatsuppe med hvidløgsost
Opskrift på tomatsuppe med hvidløgsost
(4 pers.)
¾ kg bløde, modne tomater
2 stilke bladselleri
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
Krydderbuket:
1 laurbærblad
2 kviste timian
2 stilke persille
¾ l bouillon
Salt og peber
Ca. 1 spsk. tomatpuré
Ca. ½ tsk. sukker
Tilbehør:
50 g hvidløgs- el. flødeost
1 spsk. mælk
1 spsk. hakket grønt, gerne mynte
Fremgangsmåde til tomatsuppen
Skold og flå tomaterne og skær dem i mindre stykker. Pil og hak løgene og svits dem i en gryde i olien. Tilsæt tomaterne sammen med presset hvidløg. Bind krydderbuketten sammen og læg den i gryden. Hæld
bouillon i og lad suppen koge 15 min. under låg. Tag krydderbuketten op og smag til med salt, peber, tomatpuré og en anelse sukker.
Tilbehør: Rør ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
Se bageopskrifter
på mere godt brød her!
Opskrift på rugstykker
(12 stk.)
25 g gær
1½ dl kærnemælk
3 dl vand
1½ tsk. salt
250 g halvsigtet rugmel (Amo)
Ca. 275 g hvedemel
Rør smuldret gær, kærnemælk, vand og rugmel sammen og lad det forhæve til næste dag tildækket på køkkenbordet. Tilsæt salt og hvedemel og ælt dejen godt, 5 min. ved lav hastighed og 3 min. ved høj hastighed. Tril dejen til en pølse og skær den i 12 tykke skiver. Læg dem på plade med bagepapir og lad dem hæve til dobbelt størrelse ca. 2 timer tildækket. Drys stykkerne med mel og bag dem på midterrillen ved 225° ca. 20 min.