Klassisk æggekage

Skal frokosten eller aftensmaden være nem og hurtig at lave? Så er en æggekage et oplagt valg. Her får du opskriften på en klassisk æggekage.
Af
Af: Af Pia Andreassen, Foto: Martin Tanggaard
Her får du opskriften på klassisk æggekage, der er nem og hurtig at lave
Annonce

Opskrift på klassisk æggekage

(2 personer)

  • 6 skiver bacon
  • 5 æg
  • ¾ dl mælk
  • Salt og peber
  • 300 g kogte og kolde kartofler
  • 3 mellemstore tomater
  • ½ potte purløg

Tilbehør:

  • Rugbrød med smør
  • Sennep

Prøv også: Nem aftensmad: Æggekage med hytteost og grøntsager

Fremgangsmåde:

Varm ovnen op til 180°. Steg baconen sprød, men ikke hård, på en pande, der kan gå i ovnen. Lad baconen dryppe af på et stykke fedtsugende papir. Gem lidt af baconfedtet på panden.

Pisk æg og mælk sammen. Krydr med salt og peber. Skær kartofler i små tern, og vend dem i æggemassen. Hæld det hele på panden, og lad det stå ved svag til middel varme i 10 minutter.

Prøv også: 3 retter med tomater til hverdagen

Skær tomater i skiver, og læg dem oven på æggekagen. Sæt panden i ovnen i ca. 10 minutter, eller til æggemassen er stivnet.

Servér med bacon og purløg på.

Prøv også: Bonde-æggekage med bacon

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.