Havregrød med juletopping

Julen er hjerternes fest, og hvad bringer mere glæde end god mad? Gør lidt ekstra ud af din morgenmad, så hyggen spreder sig fra morgenstunden. Få opskriften på havregrød med juletopping her.
Af
Af Louisa Lorang. Foto: Aller Media
Havregrød med juletopping

Ingredienser til havregrød med juletopping:

(4-6 personer)

  • ½ vaniljestang
  • 6 dl finvalsede havregryn
  • 8-10 dl skummetmælk eller vand
  • 1 knsp. salt
  • 2 æbler

Topping:

  • 200 g friske tranebær
  • Ahornsirup

Prøv også: Hjemmelavet æblemos

Fremgangsmåde:

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom havregryn, mælk eller vand, salt og vaniljekorn i en kasserolle. Riv æblerne med skræl, og kom dem i kasserollen. Lad grøden simre under omrøring ved lav varme i 3-5 minutter. Topping: Vend tranebærrene med ahornsirup. Anret grøden med tranebærrene, og dryp med mere ahornsirup – det er jo jul!

Prøv også: Jule-yoghurt

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.