Skønne spinatvafler toppet med laks og rødløg
Søndag, 29. april 2018Opdateret 2. juniaf Christine Bille, Foto: Carina Krüger.
Her får du en lækker opskrift på vafler med spinat og laks. Vaflerne kan sagtens laves med grøntsager og uden sukker, så de kan bruges til de lækreste sandwich.

20 min
8 stk
Spinatvafler
2 æg
100 g spinat
6 dl kærnemælk
125 g havregryn
½ tsk. salt
140 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
Ca. 2 spsk. smør
Fyld
1 salathoved
2-3 modne avocadoer
200 g røget laks
1 lille rødløg
Fremgangsmåde
- Del æggene i blommer og hvider.
- Blend spinat, kærnemælk, havregryn og æggeblommer, til spinaten er helt findelt.
- Bland salt, mel og bagepulver i dejen.
- Pisk æggehviderne stive og vend i dejen.
- Varm vaffeljernet op og pensl med lidt smør.
- Kom ca. 1⁄8 af dejen i vaffeljernet ad gangen og bag vaflerne, til de er sprøde og lysebrune på begge sider.
- Del evt. vaflerne og læg dem sammen med salat, avocado, laks og tynde skiver rødløg. Eller brug dem som friskbagte sandwich med andre typer pålæg.

Hovedretter
Spinatvafler med laks, avocado og flødeost

Forretter & Tilbehør
Sprøde urtevafler med fjordrejer og creme fraiche