Skønne spinatvafler toppet med laks og rødløg

Her får du en lækker opskrift på vafler med spinat og laks. Vaflerne kan sagtens laves med grøntsager og uden sukker, så de kan bruges til de lækreste sandwich.
Af
af Christine Bille, Foto: Carina Krüger.
Grønne spinatvafler toppet med laks og rødløg
20 min
8 stk
Spinatvafler
2 æg
100 g spinat
6 dl kærnemælk
125 g havregryn
½ tsk. salt
140 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
Ca. 2 spsk. smør
Fyld
1 salathoved
2-3 modne avocadoer
200 g røget laks
1 lille rødløg

Fremgangsmåde

  1. Del æggene i blommer og hvider.
  2. Blend spinat, kærnemælk, havregryn og æggeblommer, til spinaten er helt findelt.
  3. Bland salt, mel og bagepulver i dejen.
  4. Pisk æggehviderne stive og vend i dejen.
  5. Varm vaffeljernet op og pensl med lidt smør.
  6. Kom ca. 1⁄8 af dejen i vaffeljernet ad gangen og bag vaflerne, til de er sprøde og lysebrune på begge sider.
  7. Del evt. vaflerne og læg dem sammen med salat, avocado, laks og tynde skiver rødløg. Eller brug dem som friskbagte sandwich med andre typer pålæg.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.