Sundere snacks: 3 søde fristelser med nødder

Fredag, 26. februar 2021Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina HastoftFoto: Betina Hastoft
Nødder er sunde, mætter godt og tilfører skøn smag og bid. Her får du opskrifterne på brændte mandler, daddelkugler og myslibarer, som er nemme at lave.
3 søde fristelser med nødder

Brændte mandler med chili

(4 portioner)

  • 50 g mandler
  • ¾ dl sukker
  • ¼-½ tsk. knust chili
  • 2 spsk. vand

Læs også: Hjemmebag: 3 sunde og søde kager

Fremgangsmåde:

Smut mandlerne, og opvarm dem sammen med sukker, chili og vand ved høj varme i en lille gryde. Omrør jævnligt med en gaffel. Skru ned for varmen, når vandet koger, og blandingen begynder at boble.

Lad gryden stå, til vandet er fordampet, og sukkeret er krystalliseret igen. Sukkeret skal smelte, men kun delvist, så det lægger sig i klumper om mandlerne.

Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir, og skil dem ad med en gaffel.

Læs også: Hjemmebagte lækkerier uden sukker

Nødde-daddelkugler

(16 stk.)

  • 250 g dadler
  • 70 g hasselnødder
  • 25 g kakao

Fremgangsmåde:

Udsten dadlerne. Rist hasselnødderne på en pande eller i ovnen. Findel dadler, nødder og kakao i en multihakker eller foodprocessor, så nødderne stadig kan ses.

Tril massen til 16 små kugler, og opbevar dem køligt i en lufttæt beholder.

Læs også: Hjemmelavede lækkerier: Knækbrød og marmelade

Hjemmelavede myslibarer

(12 stk.)

  • 250 g saftige dadler
  • 225 g mysli med tørret frugt
  • 50 g nøddemix
  • 30 g kokosolie
  • Chokolade til pynt (kan udelades)

Læs også: Hjemmelavede sunde og søde fristelser

Fremgangsmåde:

Udsten dadlerne, og findel dem i en foodprocessor. Tilsæt mysli, nødder og kokosolie, og blend det godt.

Fordel blandingen i en lille bageform på ca. 15 x 20 cm beklædt med husholdningsfilm. Pres mysliblandingen godt sammen, og sæt den på køl i mindst 2 timer.

Skær massen i 12 lige store stykker, og dekorér evt. med lidt smeltet chokolade.

Læs også: 4 lækre hapsere, du nemt kan lave