4 lækre hapsere, du nemt kan lave

Fredag, 30. oktober 2020Af Kristine Høeg. Foto: Line Falck ChristensenFoto: Line Falck Christensen
Mangler du inspiration til dit næste arrangement? Her får du opskrifterne på fire smagfulde hapsere, der er nemme at lave.
4 lækre hapsere, du nemt kan lave

Tærte med græskar og salvie

(6 personer)

  • ½ butternutsquash
  • 1 rulle færdiglavet butterdejsbund
  • 1 æg
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 lille håndfuld salvieblade
  • Smør til stegning
  • 50 g pecorinoost

Prøv også: Pastagratin med græskar

Fremgangsmåde:

Skræl butternutsquashen, og høvl kødet i tynde flager med en kartoffelskræller eller på et mandolinjern. Varm ovnen til 190°. Rul butterdejsbunden let ud, og læg den på en bageplade med bagepapir. Pensl med lidt sammenpisket æg, og fordel squashstrimlerne på bunden. Læg et stykke bagepapir over tærten, læg en bageplade ovenpå, og sæt et fad med vand i øverst. Sæt det hele i ovnen i 10-13 minutter. Tag tærten ud af ovnen, pensl den med olie, og krydr med salt og peber. Bag tærten i yderligere 20 minutter, til den er gylden. Steg salviebladene i smørret, til de bliver sprøde, og høvl flager af osten. Fordel ost over tærten, og drys med salvieblade.

Prøv også: Græskarmarmelade med æble og ingefær

Vafler med laks og peberrod

(6 personer)

  • 60 g boghvedemel
  • 70 g hvedemel
  • 1¼ tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Natron
  • 2 tsk. Sukker
  • ¼ tsk. Flagesalt
  • 1 æg
  • 2¼ dl kærnemælk
  • 60 g smør

Peberrodsskum:

  • 1½ dl piskefløde
  • 2 spsk. fintrevet peberrod
  • Citronsaft
  • Lidt sukker

Til servering:

  • 150 g koldrøget laks
  • 2 kviste frisk dild

Prøv også: Søde og sunde vafler

Fremgangsmåde:

Sigt de to slags mel, bagepulver, natron, sukker og salt i en skål. Del ægget i hvide og blomme. Rør æggeblomme, kærnemælk og smeltet smør sammen i en anden skål, og rør det i de tørre ingredienser. Pisk hviden akkurat stiv, og vend den forsigtigt i dejen. Lad dejen hvile i 15 minutter. Varm et vaffeljern op, og bag små vafler. Læg de færdige vafler på en rist, så de ikke bliver bløde.

Peberrodsskum: Pisk fløden til blødt skum, og vend fintrevet peberrod i. Smag til med citronsaft og sukker. Fordel skummet på vaflerne, og top med lidt røget laks og frisk dild.

Prøv også: Marineret laks

Sprøde hapser med svampe og bacon

(12-16 stk.)

  • 300 g blandede svampe
  • 1 flute
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g bacon
  • 3 spsk. Smør
  • 5 spsk. fintrevet parmesan
  • Bredbladet persille

Prøv også: Svampetærte

Fremgangsmåde:

Varm ovnen til 200°. Rens og hak svampene meget fint, og sæt dem til side. Skær flutet i 1 cm tykke skiver, pensl begge sider med olie, og læg dem på en ovnrist. Drys med salt, og rist skiverne gyldne i ovnen i 5-10 minutter. Hak rosmarin, hvidløg og bacon fint. Svits baconen på en pande, til fedtet smelter. Vend rosmarin og hvidløg med baconen, og tilsæt smør, når det begynder at blive sprødt. Hæld svampene i panden, og steg, til de er bløde. Tilsæt fintrevet parmesan, og krydr med salt og peber. Lad svampe-baconblandingen køle lidt af, smør den på brødskiverne, og top med bredbladet persille.

Prøv også: Lasagne med røget bacon og svampe

Chokolademarengs med kaffeflødeskum

(16 stk.)

  • 3 æggehvider
  • 265 g flormelis
  • 1 tsk. eddike
  • 100 g mørk chokolade
  • Tilbehør:
  • ¼ l piskefløde
  • 3 tsk. Espressopulver
  • 3 tsk. Ahornsirup
  • Hakket mørk chokolade

Prøv også: Chokolade-marengs

Fremgangsmåde:

Varm ovnen til 130°. Pisk æggehvider og flormelis sammen med en elpisker i en skål over et vandbad – husk, at skålen ikke må røre ved vandet. Pisk eddike og hakket chokolade i. Fordel små toppe af marengs på en bageplade beklædt med bagepapir, og lav en lille fordybning på toppen af hver med en ske. Bag kagerne i 40 minutter, og lad dem køle helt af på pladen.

Tilbehør: Pisk fløden til blødt skum, og vend espressopulveret i. Smag til med ahornsirup. Pynt kagerne med en skefuld kaffeflødeskum, og drys lidt hakket chokolade på toppen.

Tip: Du kan sagtens bage marengskagerne, dagen før de skal serveres. Opbevar dem i en tætsluttende kagedåse.

Prøv også: Chokoladebrownie med cappuccinocreme