
De farverige græskar spreder efterårsstemning på hylderne i supermarkedet. Der er ingen grund til ikke at fylde kurven, for du kan bruge dem i alt fra kage og marmelade til varme retter og salater.
Græskar smager ikke kun godt. De er også rige på A-, B- og C-vitaminer og mineralet kalium, som virker positivt på væskebalancen og blodtrykket.
Vi har samlet en håndfuld opskrifter, som kan inspirere dig til at få mere græskar på tallerkenen.
Denne saftige kage får sin nøddeagtige og sødlige smag fra butternut squash. Den er lidt sundere end de fleste kager, så du har en undskyldning for at snuppe to stykker.
Denne opskrift kom fra en Familie Journal-læser i 2011, men græskarbollerne er stadigvæk lige så lækre og nemme at bage.
Hvis du mangler lidt lækkert at proppe ovenpå morgenbollerne eller yoghurten, er denne græskarmarmelade den perfekte tilføjelse i efteråret.
Det japanske hokkaidogræskar er opkaldt efter den japanske halvø af samme navn. Den har fundet vej til både danske haver og spiseborde, og dens søde smag giver et lækkert (og sundt) løft til ovnbagt laks.
Burgeren er efterhånden en nem klassiker i mange hjem, men den behøver ikke altid at blive lavet med en hakkebøf.
Her er en sundere version af den populære burger med en græskarbøf.
De fleste har nok efterhånden prøvet at smage græskarsuppe, for det er en rigtig efterårsklassiker, når temperaturen begynder at dale.
Her får du opskriften på en nem og hurtig version, som kan nydes både som forret og hovedret.
Typisk kan du opbevare dit græskar i køleskabet i op til to måneder.
Nogle græskartyper kan dog holde sig i helt op til et år, heriblandt spaghettisquash.
Du kan også skære græskarret i stykker og fryse det ned. Dog vil den miste sin fasthed, men derfor kan du sagtens bruge nedfrossen græskar til græskarsuppe eller mos.
Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.