Kåldolmer med kartofler og tyttebær

Torsdag, 11. oktober 2012
af Redaktion
Klassisk ret fra Familie Journals Slankeklub
Foto: Familie Journals Slankeklub
Foto: Familie Journals Slankeklub

(4 pers.)

500 kg hakket kalv/flæsk el. hakket lammekød
2 skiver brød
2½ dl mælk
2 æg
1 løg, finthakket
1 usprøjtet citron
1 spsk. timian
1 spsk. tørret mynte
1 tsk. oregano
2 fed hvidløg, finthakket
Salt og peber
1-2 stk. savoykål
1 spsk. salt
Madsnor
300 g blandede rodfrugter
¼ l bouillon
¼ l æblecider
1 spsk. honning
20 g smør

Tilbehør
1 bdt. persille
600 g kogte kartofler
Tyttebærsyltetøj

Blød brødet op i mælken i ca. 20 min. Rør alle ingredienserne til farsen sammen og rør til en sej og jævn fars. Tag de yderste helt grove blade af kålen. Kog kålhovederne i let saltet vand, til de er så bløde, at bladene kan skilles ad. Tag ca. 20 blade fra, hak resten af kålen. Læg to-tre skefulde fars på hvert blad. Vip siderne ind, så de dækker noget af farsen, og rul op imod den spidse ende og bind evt. med en madsnor. Læg rodfrugter og den snittede kål i et ildfast fad, læg dolmerne i og hæld bouillon, æblecider og citronsaft over. Smør dolmerne med honning og smørklatter. Sæt fadet i en 200° varm ovn i ca. 45 minutter. Server dolmerne med kartofler, friskhakket persille og tyttebærsyltetøj.

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.

Energi-information pr. portion
Energi 1534 kJ/367 kcal

Protein: 13 g
Kulhydrater: 59 g
Fedt: 7 g
Kostfibre: 3 g

Find flere slankeopskrifter i Familie Journals Slankeklub

Prøv de andre lækre madopskrifter:
Kartoffelsalat
Kotelet-grønsagspakker
Wok med andebryst

Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop