125 g fersk laks
30 friske basilikumblade
6 cashewnødder
Saften af 1 appelsin
1 tsk. olie, f.eks. olivenolie
Salt og peber
100 g kartofler
100 g gulerødder
100 g porre
2 tsk. tørret basilikum
2 fed hvidløg
Læg laksen i et lille, smurt fad.
Sådan gør du
Skyl og hak basilikumbladene, hak nødderne og bland begge dele med appelsinsaft og olie. Fordel blandingen på laksen. Krydr med salt og peber.
Bag laksen i ovnen ved 175° i 25-35 min., til den er gennemstegt.
Skræl kartofler og gulerødder og rens porren. Skær kartofler og gulerødder i skiver og del porren over på langs. Bland grønsagerne med tørret basilikum, knust hvidløg, salt og peber. Læg grønsagerne i en sigte. Læg sigten på en gryde med kogende vand og damp grønsagerne, til de er møre. Server grønsagerne til laksen.
SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.)
Mest grønt | Mest tilbehør | Mest protein | |
Fisk | 25 g | 125 g | 175 g |
Grønsager | 200 g | 150 g | 150 g |
Tilbehør | 100 g | 175 g | 100 g |
Kcal/ kJ |
555/2323 | 593/2483 | 618/2584 |
FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.
Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub.
Prøv flere slankeretter fra Familie Journals Slankeklub...
Frikadeller med svesker og spidskålssalat
Lynstegt grønsagssaute med ris og kylling
Oksesteak med ferskensalat og kartofler