Chris Hart er vært: Dansktop og havefest i Bylderup-Bov

Torsdag, 19. september 2019
af Johan Isbrand Foto: Kaspar Wenstrup
Dansktopsangeren Chris Hart fik for et år siden en vild idé, og de heldige, der var hurtige til at tilmelde sig hans musikalske havefest på hjemadressen i grænselandet, kom ikke til at mangle hverken vådt eller tørt og fik en ordentlig én på opleveren. Først, da festen var i gang, viste det sig, at værten oven i købet fyldte halvrundt.

Hvis man ser "Dansktoppen" på dk4 eller i de senere år har nydt andre af tv-kanalens musikalske produktioner såsom "Syng med & tip et hit" og "Dansktop Talent", vil man kende de fleste af de kunstnere, der er på scenen denne eftermiddag.

Dermed skulle man tro, det var en maratonkoncert eller festival, Familie Journals udsendte medarbejdere havde fundet vej til. Men der er i bund og grund tale om en god, gammeldags havefest i en privat have bag et privat hjem. Værten hedder Chris Hart, er dansktopsanger og kendt som den syngende frisør fra Bylderup-Bov i Sønderjylland. Frisør var nemlig hans erhverv, da han for 15 år siden kastede sig ud i at synge.

– Jeg har optrådt på tv mange gange. Ikke mindst har jeg medvirket i mange udgaver af "Dansktop Scenen", som Skjold Christensen laver for TV Vestsjælland. Der har jeg mødt mange af de sangere, der optræder i dag. Desuden har jeg været lokalradiovært i 20 år, og her har jeg også haft masser af dansktopnavne i studiet, siger han.

Inge-Marie Nielsen har udsendt tre soloalbums med evergreens, inden hun udgav sine egne sange. Læs om hende her.

Det er et år siden, han fik idéen til sin musikalske havefest.

– Og ikke én af de kunstnere, jeg fra begyndelsen havde i tankerne, har sagt nej, selv om nogle af dem kommer langvejs fra, og jeg ikke kunne tilbyde dem penge for at optræde.

Et positivt menneske

Næste fase af projektet handlede om at skaffe sponsorer. Og igen skulle Chris blive rørt over den velvilje, han mødte, når han "ringede rundt for at tigge", som han muntert udtrykker det.

Der findes ikke kun en syngende frisør, men også en syngende post. Mød Henning Vad her.

– Kort sagt har jeg stillet en fest på benene med plads til 200 gæster, musik fra start til slut og mad og drikkevarer til alle, og det har ikke kostet mig en krone. Men nok så vigtigt har det heller ikke kostet gæsterne en krone. Af pladshensyn har de skullet melde sig til, men der var ikke noget med at købe billet eller betale entré. Jeg har bare annonceret det på de sociale medier, og så kunne folk ellers komme med til havefest, hvis de var hurtige på aftrækkeren, fortæller værten.

Den velvilje, Chris har formået at skabe omkring projektet, omfatter også adskillige repræsentanter for pressen, der af gode grunde normalt ikke har private havefester som stofområde. Manden bag Radio Tønder, Holger Wollesen, udtrykker det ganske rammende:

– Chris er et menneske, der har det godt med sig selv og sine omgivelser. Og når man er glad og positiv, får man selv en masse positivt igen.

Læs om Kandis-trommeslager Frank Thøgersen og hans elskede Yvonne her.

Også sangerens tyskfødte ægtefælle Manuel har hjulpet flittigt til med forberedelserne og ind imellem båret over med en lettere stresset partner.

Musik og kærlighed

Festen begynder på slaget 14, og som dagen skrider frem, står det klart, at den tidligere frisør vitterlig har skruet noget unikt og nyskabende sammen.

Nemlig en uhøjtidelig fest for dedikerede fans af den folkelige musik og en branchekomsammen for den del af dansktopbranchen, der er knap så kendt og medieombejlet som Birthe, Keld, Hilda og Kandis, men ikke desto mindre spreder kolossal glæde ved alskens arrangementer året rundt. Musikerne hygger sig præcis lige så meget som gæsterne på stolerækkerne.

Dagens kølige vejr har tydeligvis fået et mindre antal af de tilmeldte til at blive hjemme, men det formår selvsagt ikke at ødelægge den gemytlige stemning af fest og fællesskab. Og da Chris går på scenen for at skyde arrangementet i gang, bryder solen frem i Bylderup-Bov.

Læs om Sten og Anne Marie Lindegaard og deres stærke kærlighedshistorie her.

– Manuel og jeg vil gerne byde jer alle velkommen til denne havefest. Vi har knoklet for at have det hele klar til i dag, siger han, inden han inviterer ægtemanden med op på scenen til gæsternes klapsalver og annoncerer, at dagens første kærlighedssang netop er tilegnet Manuel.

Kærlighed er der i det hele taget i rige mængder i det musikalske program. Højdepunktet leverer Inge-Marie Nielsen dog med sin hyldest til sin alt for tidligt afdøde ægtemand, Dræsinebandens Andreas P. Nielsen, i sin hjemmegjorte træffer "Sangene sang jeg jo sammen med dig".

Hip hurra for Chris

Dagen igennem er der ingen smalle steder i haven, hvor gæsterne frit kan forsyne sig med sandwiches, pølsehorn, chips, kage, fadøl og sodavand helt uden at tage hverken tegnebog eller MobilePay i brug.

Mød Judy Glosted fra Fede Finn & Funny Boyz her.

Også naboen har været gavmild og storsindet og stillet sin have til rådighed som rygeområde.

– Det er jo ikke sikkert, man har lyst til at sidde ved siden af nogen, der ryger. Og så er det her jo en perfekt løsning, siger Chris, der også har sørget for en toiletvogn til sine mange gæster. Toiletpapiret har han dog i første omgang glemt, og så må Manuel ellers drage ud for at skaffe forsyninger.

Festen har i øvrigt ikke været i gang længe, før det står klart for alle tilstedeværende, at sangeren har valgt at lægge sin havehygge på sin 75 års fødselsdag. Den kendsgerning har han selv været for beskeden til at annoncere, men da den kommer frem i lyset, skorter det naturligvis ikke på lykønskninger.

Dansvingerne er snart klar med album nummer tre. Læs om tilblivelsen af 2'eren her.

Da festen nærmer sig sin afslutning, er vi blevet underholdt af Inge-Marie Nielsen, Bo Young, Lene Holme, Peter Kent, Turtelduoen, Kent H., Terkel Arrildt, Duetten, Karina & Karsten Kupiec, Horsens Hardy, Finn Lund og Anny Fyhn samt værten og fødselsdagsbarnet selv og som en overraskelse Flemming Gammelholm, der er et nyt talent på den folkelige scene.

– Jeg er dybt taknemmelig. Jeg har dog ikke fået blod på tanden til at give mig i kast med et lignende arrangement en anden gang. Alt gik fantastisk, og det hele var så perfekt, at det aldrig vil kunne gøres om, siger en glad Chris Hart.

Man kan med andre ord kun håbe på, at andre kreative hoveder lader sig inspirere og sætter fantasien i sving.

Mød hitmageren Christoffer Kejser Larsen her.