Brev til Puk: Du kan lide hunde, men ikke mobiler

Lørdag, 28. august 2021
af Puk Elgård. Foto: PantherMedia
En læser føler, at Puk Elgård er for unuanceret i sin brevkasse, når det gælder forholdet til menneskets bedste ven samt brugen af mobiltelefoner.

Der har været megen kritik af mobiltelefoner, og du kan ikke lide dem. Det er o.k. for mig, men du ved ikke, hvor mange gange jeg har haft gavn af den. Jeg er ikke helt rask og har ikke kørekort, så min mand kører mig til f.eks. læge, fodterapeut og frisør. Når jeg så er færdig, sender jeg ham en sms, og han kommer og henter mig og behøver ikke at vente. Og da børnene var unge, sendte de en sms, hvis der f.eks. var forsinkelse, sygdom eller andet.

Nu vi har corona, ringer min læge på min mobil, hvis der er noget med f.eks. blodprøver. Og jeg har altid mobilen med, når jeg går en tur, da jeg godt kan falde.

Læs også: Puks brevkasse: Jeg er dødtræt af glemsomme hundeejere

Alle kan få fat i os og omvendt, og det er altid, når der er noget specielt.

Min mor er her ikke mere, men var der noget med hende, ringede personalet til mig, og så var jeg tryg. De ringede også, hvis jeg skulle komme, eller der var noget, hun manglede.

Puk, du giver så mange gode råd, men det med mobilen er jeg ikke enig med dig i. Den kan også give tryghed, som vi ikke havde før, også for unge mennesker. Ikke at man skal sidde med den til et selskab. Her kan man sætte den på lydløs og tjekke den af og til; det kan jo være noget akut.

Læs også: Puks brevkasse: Mobiler ødelægger hyggen

Så er der det, du af og til skriver om hunde. Det er da noget af det værste, der er opfundet.

Vi talte med vores genbo, da hendes hund gøede forfærdeligt, bare den så en anden hund eller et menneske. Vi talte pænt til hende, da den på det tidspunkt var alene i tre timer, hvor hun var til fest. Den græd og lavede et spektakel uden lige. Hun blev sur, selv om det blev sagt på en alt for sød måde, men hilse vil hun ikke mere.

Når ​​​man skal gå en tur, er det næsten som en skøjtebane på grund af hundenes hømmer. Det er så ulækkert, og man kan komme gruelig galt afsted.

Ellers synes jeg, du har utroligt mange gode svar, som jeg læser hver uge. Tak for dig og din søde måde både i Familie Journal og på tv.

Mobiltilhænger

Læs også: Læser til Puk: Føler folk sig nøgne uden mobilen i hånden?

Kære Mobiltilhænger

Mange tak for dit brev. Som du ved, er brevkassen åben for både ros og ris.

Jeg kan virkelig godt forstå, at din mobiltelefon er vigtig og tryg for dig. Godt, du har den. Det mener jeg virkelig, det kan du tro. Jeg elsker også min mobiltelefon, og jeg elsker den af alle de årsager, du selv fremhæver. Jeg føler mig også tryg, når jeg har den, men der er noget ved mobilen, jeg ikke byder mig om.

Læs også: Brev til Puk Elgård: Mobilen giver mig ro i det offentlige rum

Jeg kan ikke lide, når den tager vores nærvær med hinanden, men ellers synes jeg, den er genial. Godt, du minder mig om at fremhæve, at mobilen også har gode sider. Tak for det.

Med hensyn til hunde, der har vi lidt samme problematik. Jeg kan heller ikke lide hundehømmer på gader og stræder, og jeg kan heller ikke lide hunde, der står og gør, og folk, der bliver uvenner, men det har ikke så meget med hundene at gøre. Det er hundeejerne.

Hundeejerne skal samle op, og de skal lære deres hunde at være alene hjemme, så de ikke gør. Hundene skal være hunde, og så skal de have ordentlige mennesker omkring sig, så vi alle kan være her uden at føle os generet af de mange firbenede venner.

Jeg er glad for, at du er tilfreds med resten af det, jeg laver. Tak for det. Jeg ønsker dig en dejlig dag.

Varme hilsner fra Puk

Læs også: Læser til Puk: Hunde reagerer også på mobiltelefoner