Mikkel er donorbarn - og mormors ønskebarn

Mandag, 8. maj 2017
af Vibeke C. Larsen, Foto: Jørgen Ploug
Et donorbarn kan være løsningen, hvis drømmen om den eneste ene ikke kan indfries her og nu. Sådan var det for Majbritt, og resultatet blev Mikkel, som mormor Britta i dag har et helt særligt forhold til.
Mikkel er donorbarn

Da lille Mikkel kom til verden på Skejby Sygehus, var det mormor Britta, der klippede navlestrengen over. Mikkel er donorbarn, og Britta har fra starten spillet en stor rolle i hans nu 15 måneder lange liv.

– Min mand og jeg har tilsammen otte børnebørn. Jeg har stor kærlighed til dem alle, men jeg har et tættere forhold til Mikkel, fordi han ikke har en far, og Majbritt har et andet behov for hjælp end de andre børn, siger Britta Lund, der er 61 år.

Hun bor i Hadsten nord for Aarhus sammen med sin mand, Peter, og tager man motorvejen, er der blot 18 minutters kørsel til datteren og barnebarnet i Tilst.

Læs også: Randi valgte at få et donorbarn

– Det var ikke mit første valg at få et barn alene, for jeg drømte om at få en familie, men undervejs har jeg måttet redigere i drømmen. Jeg har ikke valgt mænd fra, men jeg har valgt Mikkel til, fortæller 37-årige Majbritt Dichov Lund, der ud over at være mor til Mikkel også er forretningskonsulent hos Vestas.

– Det var en sorg, at Majbritt ikke fik den familie, hun drømte om, men hun har skabt sin egen familie, og hun er en rigtig god mor for sin dreng, siger Britta.

Valgte donorbarn

Majbritt er vokset op i en traditionel kernefamilie med far, mor og storebror, og hun var blot 23 år, da hun giftede sig med sin ungdomskæreste.

Læs også: Hjælp til en ordblind lillebror

– Der var ingen tvivl i mit sind om, at det var min fremtid. Min mands søster var højgravid til vores bryllup, og vi talte om, at der snart skulle komme fætre og kusiner til, fortæller Majbritt.

Parret var klar til at få børn, men der kom ingen, og fem år senere gik de fra hinanden uden den store dramatik.

På sidelinjen fulgte Britta sin datters kamp for at finde kærligheden og stifte familie.

– Hun var ikke glad, og det gør ondt på en mor, når ens børn ikke har det godt. Efter at Majbritt har fået Mikkel, har hun igen fået glimt i øjet, siger Britta.

Majbritt forsøgte at finde en far til sit kommende barn og endte i et forhold, der ikke var godt for hende.

– Når jeg søgte en kæreste, søgte jeg i virkeligheden efter en far til mit barn. Jeg endte i den vanvittige situation, hvor jeg blev i et dårligt forhold med en uengageret mand, siger Majbritt.

Strik Marys royale babysvøb.

Parret gik fra hinanden under fertilitetsbehandlingen, men Majbritt valgte at fortsætte på egen hånd.

– Der havde været en masse kaos i mit liv, men det forsvandt, da jeg tog beslutningen om at få Mikkel alene, fortæller Majbritt.

Storken fandt dog omsider vej til Majbritt, og i Hadsten blev nyheden modtaget med så stor glæde, at den trak vand i øjenkrogene.

– Det var en ny verden for mig, at Majbritt valgte at få barn alene, men jeg er stolt over hende, fordi hun har været så modig, fortæller Britta.

Et rigtigt ønskebarn

– Jeg var dog ikke bekymret for, om hun kunne klare det, for Majbritt har så meget godt at give til et barn, og hun har mange omkring sig, der gerne vil hjælpe.

Selv om Majbritt og Mikkel udgør en fin lille familie, er der fortsat plads til flere navne på postkassen.

Læs også: Clara kom til verden med hjælp fra en ægdonor.

– Jeg skal nok finde en kæreste på et tidspunkt, for jeg føler mig på ingen måde gammel, fordi jeg har fået et barn, siger Majbritt.

– Det har været sådan en stor glæde at få ham ind i vores liv, siger Britta og løfter Mikkel op til endnu en mormorkrammer.

Og blikket, hun sender den lille fyr, siger det hele. Mormors Mikkel er et rigtigt ønskebarn.

En læser fortæller: Jeg savnede mit barnebarn. Læs den rørende historie her.

Smugkig i ugens Familie Journal