Opskrifter

Bag donuts: 3 opskrifter på lækre donuts

Søndag, 4. oktober 2020Af Camilla Zarah Lawes. Foto: Betina HastoftFoto: Betina Hastoft
Er du vild med donuts? Her får du tre lækre opskrifter på donuts med peanuts, hindbær, lakrids og jordbærsyltetøj. Velbekomme.
Bag donuts: 3 opskrifter på lækre donuts

Grundopskrift

(15 stk.)

  • 75 g smør
  • 2½ dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. Salt
  • 2 æg
  • 1 usprøjtet citron
  • 600-700 g hvedemel
  • Rapsolie til kogning
  • 200 g sukker

Prøv også: Hjemmelavede donuts

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i mælken, og lad blandingen blive håndvarm. Opløs gæren i mælkeblandingen, og rør sukker, salt og æg i. Tilsæt citronskal og melet lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem. Dejen må gerne klistre en smule. Dæk skålen med et viskestykke, og lad dejen hæve 1 time et lunt sted. Rul den ud, så den er ca. ½ cm tyk, og udstik cirkler på ca. 7 cm i diameter med en form eller et glas. Stik nu et hul i midten med en lille udstikker på 1½ cm, og lad kagerne hæve ½ time, inden de koges i varm olie. Kog 1 eller 2 ad gangen, og vend dem rundt et par gange under kogningen. Drys sukker ud på et stort fad, tag kagerne op af olien med en hulske, og rul dem i sukkeret.

Prøv også: Grundopskrift til energibar

Donuts med peanuts

(15 stk.)

  • 1 portion grunddej
  • 25 g peanutbutter
  • Glasur og pynt:
  • 100 g flormelis
  • 2 dl peanutbutter
  • 1 dl saltede peanuts

Prøv også: Chokolademuffins med peanutscreme

Fremgangsmåde:

Tilbered grunddejen, men erstat 25 g af smørret med 25 g peanutbutter. Udstik, og tilbered kagerne som beskrevet i grundopskriften, men lad dem i stedet køle af på fedtsugende papir.

Glasur og pynt: Rør ingredienserne til glasuren sammen, til den er tyktflydende. Glasér kagerne, og pynt med hakkede peanuts.

Prøv også: Cookies med hvid chokolade og peanuts

Minidonuts med lakrids og hindbær

(15 små stk.)

  • ½ portion grundopskrift
  • 1 spsk. lakridspulver

Glasur og pynt:

  • 200 g flormelis
  • 1 spsk. lakridspulver
  • 2 dråber rød farve
  • 1-2 æggehvider
  • Hindbærpulver

Prøv også: Hindbærtærte med hvid chokolade og lakrids

Fremgangsmåde:

Tilbered grunddejen, men tilsæt lakridspulver sammen med citronskallen. Rul dejen ud, og udstik cirkler på 3-4 cm i diameter med en form eller et glas. Stik nu et hul i midten med en lille udstikker på 1½ cm. Kog kagerne som beskrevet i grundopskriften, men lad dem køle af på fedtsugende papir.

Glasur og pynt: Rør alt på nær hindbærpulver til en glasur. Glaser kagerne, og drys med hindbærpulveret.

Se også: Hindbær-lakridsis

Donuts med jordbærsyltetøj

(7-8 stk.)

  • 1 portion grunddej
  • 1 vaniljestang
  • 3 dl jordbærsyltetøj
  • 200 g sukker

Prøv også: Marmelade med æble og brombær

Fremgangsmåde:

Tilbered grunddejen, men tilsæt kornene fra vaniljestangen sammen med sukkeret. Udstik cirkler på ca. 7 cm i diameter med en form eller et glas. Læg ca. 1 tsk. marmelade på halvdelen af dejcirklerne, og læg herefter en anden dejcirkel ovenpå. Klem omhyggeligt kanterne sammen, så marmeladen ikke kan løbe ud under kogningen. Lad kagerne hæve ½ time, inden de koges i varm olie. Kog 1 eller 2 ad gangen, og vend dem et par gange under kogningen. Drys sukker ud på et stort fad. Tag kagerne op af olien med en hulske, og rul dem i sukkeret.

Tip: Du kan bytte jordbærsyltetøjet ud med f.eks. hindbær-, blåbær- eller brombærsyltetøj eller fylde dine donuts med kagecreme eller nutella.

Prøv også: Kokoskager med syltetøj