(2 stk.)
Det skal du bruge til brød med nødder og frugter:
5 dl lunken vand
2 tsk. salt
3 dl kvark
100 g hasselnødder
60 g rosiner
60 g abrikoser
250 g groft rugmel
250 g fint rugmel
Ca. 300 g hvedemel
Sådan laver du brød med nødder og frugter
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt kvark, salt, hakkede nødder, rosiner og hakkede abrikoser.
Rør rugmelet i og ælt hvedemelet i lidt ad gangen til en glat og smidig dej.
Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 30 min.
Del dejen i to og form dem til to runde brød.
Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 20 min.
Bag brødene nederst i ovnen ved 250º i ca. 10 min., sænk varmen til 175º og bag brødene yderligere ca. 25 min.