Brød med nødder og frugter
Du kan nemt pifte dit brød op ved at tilføje nødder og tørret frugt. Denne opskrift er med hasselnødder, abrikoser og rosiner, men man kan også bruge trænebær og andet tørret frugt. Spis brødet med lidt smør, så har du et godt alternativ til kage.
Af
af All Over Press. Foto: Carina Krüger

Annonce
(2 stk.)
Det skal du bruge til brød med nødder og frugter:
5 dl lunken vand 2 tsk. salt 3 dl kvark 100 g hasselnødder 60 g rosiner 60 g abrikoser 250 g groft rugmel 250 g fint rugmel Ca. 300 g hvedemel Prøv også: Brød med cherrytomat og rødløg - perfekt som appetizerSådan laver du brød med nødder og frugter
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt kvark, salt, hakkede nødder, rosiner og hakkede abrikoser. Rør rugmelet i og ælt hvedemelet i lidt ad gangen til en glat og smidig dej. Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 30 min. Del dejen i to og form dem til to runde brød. Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 20 min. Bag brødene nederst i ovnen ved 250º i ca. 10 min., sænk varmen til 175º og bag brødene yderligere ca. 25 min. Er du alligevel mest til kage? Så prøv også denne mandelkage med tørret frugtAnnonce