Opskrifter

Brydeboller med oregano

Fredag, 26. maj 2023Af Mai Knauer. Foto: Columbus Leth.Foto: Columbus Leth.
Friske krydderurter giver brødet et pift, hvad enten de bages ind i eller drysses oven på bagværket. Hvis du ikke har oregano, så kan du med fordel bruge timian eller basilikum.

Opskrift på brydeboller med oregano

15 stk.

Ingredienser:

  • 15 g gær
  • 3½ dl vand
  • 2 spsk. olivenolie + lidt til pensling
  • 1 tsk. sukker
  • 1½ tsk. salt
  • 50 g ølandshvedemel eller andet fuldkornshvedemel
  • 450 g hvedemel
  • 1 håndfuld frisk oregano

Fremgangsmåde:

Smuldr gæren i vandet, og rør godt, til den er helt opløst.

Tilsæt olie, sukker, salt og ølandshvedemel. Tilsæt hvede­melet lidt efter lidt, og ælt dejen grundigt i 5 minutter – gerne i en røremaskine – til den slipper skålens kanter.

Dæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hæve natten over på køl.

Ælt hurtigt dejen igennem på et meldrysset bord.

Form 15 små boller af dejen, og læg dem i en springform (Ø 25 cm) beklædt med bagepapir. Dæk bollerne med et rent, fugtigt viskestykke, og lad dem hæve i 1 time.

Tænd ovnen på 200°.

Pensl bollerne med olie, og drys med oregano.

Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Lad bollerne afkøle på en rist, og servér dem lune med smør eller god olivenolie til.