Opskrifter

Flutes med kerner

Lørdag, 15. juni 2019Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger.Foto: Carina Krüger.
Det kræver ikke meget at bage sine egne flutes, og smagen er altså markant bedre! Så på med forklædet og hænderne i dejen - disse flutes med kerner er så absolut arbejdet værd.

Ingredienser til flutes med kerner:

(4 stk.)

5 dl vand
1 dl yoghurt naturel
10 g gær
1 spsk. lys sirup
1½ tsk. salt
2 stilke frisk rosmarin
200 g speltmel
100 g knækkede rugkerner
500 g hvedemel

Prøv også: Flutes med rugmel og hvidløg

Fremgangsmåde:

Bland vand og yoghurt og rør gæren ud deri.
Tilsæt sirup, salt, hakket rosmarin, spelt og rugkerner og rør godt.
Kom hvedemelet i lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem.
Dæk dejen til og stil den på køl i 6-8 timer.
Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå på køkkenbordet i en time.
Skær dejen i 4 stykker, form dem til aflange flutes med let hånd og læg dem på en bageplade.
Lad dem efterhæve, mens ovnen varmes op til 250°.
Klip 4-5 klip på skrå i dejen og drys med mel.
Stil flutes i ovnen i 5 min., dæmp varmen til 200° og giv dem yderligere 12 min.

Se også: Kartoffel-fladbrød