Opskrifter

Grønsagsboller med urter

Fredag, 6. marts 2009af Redaktion
(14-16 boller)2½ dl håndvarmt vand50 g gær2½ dl yoghurt3 spsk. olivenolie2 tsk. salt30 g speltflager eller havregrynCa. 675 g hvedemelGrønsagsfyld1 dl

(14-16 boller)

2½ dl håndvarmt vand
50 g gær
2½ dl yoghurt
3 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
30 g speltflager eller havregryn
Ca. 675 g hvedemel

Grønsagsfyld
1 dl hakkede oliven
½ dl marinerede soltørrede tomater
1 lille håndfuld friske spinatblade
50 g hakket courgette
1 lille hakket rødløg
2 fed hvidløg
2 spsk. frisk rosmarin
1 spsk. friske timianblade
1 spsk. olivenolie
½ tsk. salt
Kværnet peber

Skyl og hak grønsager og urter og bland dem med olivenolie, salt og peber. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt yoghurt, olie, salt, havregryn og mel og ælt dejen nogle min. Ælt grønsagerne ind i dejen. Form den fugtige dej til 12 boller, som lægges i muffinsforme. Hæver lunt
tildækket 20 min. Bages ved 200° på midterrillen ca. 35 min.
Bollerne kan fryses.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Prøv også ...
Godt brød til madpakken
Groft sandwichbrød
Foccaciaboller