Opskrifter

Groft sandwichbrød

Tirsdag, 13. januar 2009af Redaktion
Brødet skal bages dagen før for at kunne skæres i tynde skiver. Det bages under en omvendt form, så det bliver firkantet

25 g gær
2 dl kærnemælk
2½ dl håndvarmt vand
½ spsk. sukker
2 tsk. salt
200 g grahamsmel eller fuldkornshvedemel
Ca. 475 g hvedemel


Rør gæren ud i kærnemælk og vand. Tilsæt sukker, salt og grahamsmel og lad det hvile 10 min. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen har passende og endelig ikke for fast konsistens. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse et lunt sted ca. 3 timer. Form dejen til et brød og læg den i en smurt rugbrødsform. Efterhæver lunt 3-4 timer under film, til dejen fylder godt ¾ af formen.
Læg bagepapir på en bageplade. Stil formen med dej på pladen med bunden opad og løft ikke formen af. Sæt pladen nederst i ovnen ved 225° ca. 30 min. Vend brødet ud på pladen og bag det yderligere 5-10 min.
Pak brødet i et viskestykke eller læg det i plastpose til næste dag, så er det nemt at skære.


Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Mere at bage på...
Valnøddeboller
Svenske kanelboller
Græsk bondebrød