Opskrift på grovbrød hævet i kurv
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk. salt
2 tsk. flydende honning
75 g rugflager
25 g fuldkornshvedemel
275 g sigtemel
Sådan laver du grovbrødet
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
![]() |
Nem aftensmad på 15-20 minutter |
![]() |
Chokolade-nøddekage |
![]() |
15 lækre opskrifter med svinemørbrad |
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, honning, rugflager og fuldkornshvedemel. Rør sigtemelet i, ælt dejen godt igennem og lad den hæve i 45 min. Slå dejen ned og tril den til en aflang pølse. Læg dejen i en 24 cm, aflang meldrysset hævekurv og lad den hæve et lunt sted i 1 time. Vend forsigtigt dejen ud på en plade med bagepapir og bag brødet ved 200° i 30 min.
Tips til brødbagning
• Lidt honning i dejen fremmer hæveevnen.
• Det er vigtigt at ælte dejen godt igennem, så melet optager væden - det tager tid, 8-10 min. Jo længere tid du ælter dejen, jo mere luftig og lækker bliver krummen.
• En hævekurv laver fine mønstre i dejen og holder på brødets form, mens det hæver.
• Tænd ovnen i god tid, så den har den rigtige temperatur, når brødet sættes ind.
Find flere gode opskrifter på brød i galleriet herunder
Masser af godt brød










Stort, krydret landbrød
Et dejligt, krydret madbrød, som kan bruges på en buffet
Find opskriften her...






Valnøddebrød med porter
Et dejligt, ganske let sødligt brød med valnøddesmag, som passer både som madbrød og til ost og pølse
Find opskriften her...




















Speltboller med yoghurt
Boller med bid - dejen skal æltes længe så brug æltekroge eller røremaskine
Find opskriften her...


Foccacia med hvidløg og rosmarin
Lækkert og smagfuldt italiensk madbrød, der er et godt alternativ til de traditionelle flutes
Find opskriften her...


Æbleboller med tranebær
Bollerne holder sig lækre saftige i flere dage pga. de revne æbler
Find opskriften her...






Boller fra fryseren
Bollerne formes og hæver, inden de fryses ned. Så skal de bare en tur i ovnen, mens morgenkaffen laves
Find opskriften her...


Godmorgenbrød
Et superlækkert brød der holder sig frisk i flere dage viklet i et rent viskestykke
Find opskriften her...

