Opskrifter

Grovbrød med fennikel

Onsdag, 31. maj 2017af Christine Bille Nielsen
Lækkert grovbrød med skårne kerner bagt på speltmel og grahamsmel og krydret med fennikelfrø.

Ingredienser til grovbrød med fennikel

(4 pers.)

100 g skårne kerner
2 dl varmt vand
2 dl kærnemælk
15 g gær
1 tsk. salt
1 tsk. honning eller sirup
1 tsk. hele tørrede 
fennikelfrø
200 g grahams- el. rugmel
300 g fint speltmel
Æg til pensling

Alternativ til Grovbrød med fennikel: Brød med nødder og frugter


Fremgangsmåde til grovbrød med fennikel

Kog kernerne i 2 dl vand i ca. 5 min. Køl kernerne let af.

Bland 2 dl varmt vand (fra elkedlen, ikke den varme hane) og kærnemælk sammen.

Rør gæren ud i lidt af den lune mælkeblanding og hæld resten af væsken i.

Rør salt, honning, fennikel, grahamsmel og de skoldede kerner i.

Ælt speltmel i, til dejen kan æltes med hænderne, men den må ikke være for tør. Lad dejen hæve i 1-2 timer overdækket på et lunt sted.

Ælt dejen igennem. Del den i 3 og rul stykkerne ud i ca. 60 cm lange pølser. Flet brødet.

Rul fletningen sammen og læg snippen ind under. Pensl med sammenpisket æg og stil det til efterhævning i ca. 30 min. Bag brødet i 15 min. ved 200°. Sænk temperaturen til 180° og bag det færdigt i ca. 20 min.

Afkøl brødet på en rist. Opbevar det i en plasticpose, når det er afkølet.