Opskrifter

Kanelboller

Mandag, 30. juni 2008af X
Dej: 450 g hvedemel1 dl sukker½ tsk. salt2 tsk. stødt kardemomme75 g blødt smør25 g gær2½ dl sødmælk Fyld:50 g blødt smør1 dl sukker2 spsk. vand2 spsk

Dej:
450 g hvedemel
1 dl sukker
½ tsk. salt
2 tsk. stødt kardemomme
75 g blødt smør
25 g gær
2½ dl sødmælk

Fyld:
50 g blødt smør
1 dl sukker
2 spsk. vand
2 spsk. stødt kanel


Bland mel, sukker, salt og kardemomme i en stor skål. Lun sødmælken i en lille kasserolle, til den er behageligt lillefingervarm. Smuldr gæren ud i mælken. Kom smørret i melet og smuldr det godt. Hæld mælken over melet og rør med en ske. Ælt dejen på et melet bord. Lad dejen hæve i 30 min. i skålen.
Rør alt til fyldet sammen. Rul dejen ud til et rektangel på 25 x 30 cm og smør fyldet på. Rul sammen til roulade og skær i skiver på 2 cm's bredde, der lægges på højkant på bagepapirbeklædte plader. Efterhæver i 20 min. Bages ved 225° i 10-12 min. Afkøles og kommes i plastposer og kan fryses, hvis de ikke spises med det samme.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen