Opskrifter

Kløben

Fredag, 18. oktober 2013af Redaktionen
Et dejligt sønderjysk rosinbrød.

Ingredienser til kløben

(1 brød)

50 g smør
500 g hvedemel
50 g gær
3 dl mælk
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
70 g smuttede mandler
100 g rosiner
100 g sukat
Æg til pensling

Fremgangsmåde til kløben

Hak smørret i melet og rør gæren ud i mælken. Bland salt, sukker, hakkede mandler, rosiner og sukat i melet og rør mælken i. Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning under et fugtigt klæde i 40 min. Form dejen til et brød, læg det på en plade med bagepapir og lad det efterhæve i yderligere 40 min. Pensl med æg og bag kløben ved 200° i 35 min.

Bageopskrift: Kristina Marckmann

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Fedtkager
Grovbrød


Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop