Opskrifter

Knækbrød - sprødt hjemmebag

Tirsdag, 9. september 2014af All Over Press
Du kan nemt bage dit eget sunde og lækre knækbrød - også til glutenallergikere

Opskrift på sprødt knækbrød

125 g mandler
3 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
2 spsk. Fiberhusk
1 tsk. salt
5 dl vand

Fiberhusk

- er pulveriserede Psyllium-frøskaller fra Plantago ovata-planten. Produktet har en god evne til at binde væske og
bliver til gelé, når det kommer i vand. Det fiberrige produkt er derfor perfekt til brød. Fiberhusk kan bruges af gluten-allergikere.

Fremgangsmåde til knækbrød

Mal mandlerne fint. Rør alle ingredienserne sammen til en jævn dej og lad den stå i ca. 10 min. Smør dejen til dine knækbrød ud på to stk. bagepapir og skær den ud i felter. Bag dine knækbrød ved 160° varmluft i 35 min., byt om på pladerne og bag dem videre i ca. 35 min. og sluk. Åbn ovnlågen og lad dine knækbrød tørre i eftervarmen. Læg dine knækbrød på en rist og lad dem køle helt af, inden de lægges i en lufttæt boks.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.