Opskrifter

Koldhævede speltboller

Søndag, 15. september 2013af Redaktionen
Nemme boller, der giver masser af fibre at starte dagen på

Ingredienser til koldhævede speltboller

(12 stk.)

15 g gær
½ l vand
100 g speltflager
150 g fuldkorns-speltmel
1½ tsk. salt
1 tsk. sukker
400 g hvedemel

Fremgangsmåde til koldhævede speltboller

Rør gæren ud i vandet og rør speltflager og fuldkornsmel, salt og sukker i. Tilsæt hvedemelet og rør, til dejen er ensartet, men klistret. Dæk skålen til og stil dejen i køleskabet i 8-12 timer, f.eks. natten over. Sæt med en våd ske dejen i 12 klatter på en plade med bagepapir. Drys med lidt mel og stil brødene i ovnen ved 225° og bag dem i 8 min. Sænk temperaturen til 180° og lad dem bage videre i 15 min.

Bageopskrift: Kristina Marckmann

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Mangoboller med fyld
Grovbrød

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop

Vi elsker muffins!

Er du vild med muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver et overblik over nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.