Opskrifter

Naanbrød

Lørdag, 21. november 2009af Redaktion
Flade, indiske brød, der er nemme at bage - gode til supper, salater og karryretter

(Ca. 6 brød)
25 g gær

2 dl håndvarmt vand
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
2 spsk. olie
1½ dl yoghurt
1 æg
Ca. 525 g mel

NAANBRØD

Flade, indiske brød, der kan købes i supermarkeder, men de er yderst nemme at bage og gode til supper, salater og karryretter.
Brødene hedder også chapati, og udseendet kan variere.
Bages traditionelt i en speciel ovn (tandoor), der har en åbning foroven. De flade brød bages på ovnens vægge, og det giver den karakteristiske ujævne aflange facon. Men de kan også bages i en almindelig ovn eller på tør stegepande, hvor de bliver lidt mere kompakte, men alligevel gode.
Kan krydres med krydderurter, hvidløg eller sennepsfrø. Brødene pensles med smeltet smør eller olie, mens de er nybagte. Brødene kan fryses, men helst inden de bages. Læg de ubagte brød med bagepapir mellem hver i plastbokse. Tø dem ca. 1 time og bag dem som beskrevet i opskriften.

Pensling
Olie el. smør


Smuldr gæren og rør den ud i vandet. Tilsæt sukker, salt, olie, yoghurt, æg og melet lidt ad gangen. Ælt dejen ca. 5 min. Hæver lunt tildækket ca. 1 time. Del dejen i 6 stykker og rul dem ovale. Læg dem på plader med bagepapir. Prik brødene med en gaffel og bag dem på midterrillen ca. 10 min. ved 250°. Pensl brødene med smør eller olie, mens de er varme.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Prøv flere brød og boller...
Chiliboller
Speltboller med valnødder
Groft surbrød