Olivenboller

(10 stk.)100 g soltørrede oliven25 g gær2½ dl mælk1½ tsk. salt1 tsk. sukker100 g speltmel300 g hvedemel1 spsk. olivenolieSkær olivenkødet fra stenene
Af
af Redaktion

(10 stk.)

100 g soltørrede oliven
25 g gær
2½ dl mælk
1½ tsk. salt
1 tsk. sukker
100 g speltmel
300 g hvedemel
1 spsk. olivenolie

Skær olivenkødet fra stenene og hak det. Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, sukker, oliven og begge slags mel og ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time. Form dejen til boller og lad dem efterhæve på en bageplade i 15-20 min. Pensl bollerne med olivenolie og bag dem ved 200° i 15 min.


Opskrift: Helle Brønnum Carlsen og Kristina Miechels



PRØV OGSÅ

Valnøddeboller

Vaniljegrovboller

Morgenboller med blå birkes

Pizzaboller



Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.