Opskrifter

Skagenlapper

Torsdag, 10. september 2009af Redaktion
Morgenbrød med solsikkerkerner og birkes

(Ca. 10 stk.)
2½ dl vand (lunt til hævning på køkkenbordet)
25 g gær
1 dl cremefraiche
25 g blødt smør
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
Ca. 425 g stenmalet hvedemel


Drys
Solsikkekerner
Sammenpisket æg
Birkes el. sorte sesamfrø



TIP

• Brødene kan bages med almindeligt hvedemel eller stenmalet mel, som er mørkere og har flere fibre.

• Dejen kan enten hæve tildækket og køligt natten over eller et par timer på køkkenbordet.

Rør vand og smuldret gær sammen. Tilsæt cremefraiche, smør, sukker, salt og det meste af melet. Ælt dejen smidig med mere mel, til den slipper skålen. Drys skålen med mel og lad dejen hæve koldt eller varmt, som det nu kan passe. Hæld dejen ud på bordet og tril den i en pølse på ca. 50 cm. Tryk pølsen fladere med kagerullen, til den er omkring 10 cm bred. Skær den i 10 stykker og drej dem, så de bliver lidt skæve. Dyp undersiden i solsikkefrø og læg dem på plade med bagepapir. Efterhæver lunt ½-1½ time afhængig af dejens temperatur. Pensl med æg og drys birkes på. Bag lapperne på midterrillen ved 200° 18-20 min.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Mere lækkert brød...
Morgenscones
Stenkværnet hvedebrød
Rustikke baguetter