Opskrifter

Små fisketærter med marinerede rodfrugter

Søndag, 22. februar 2009af Redaktion
(4 pers. forret)100 g gulerod50 g persillerod50 g rødbede2 spsk. olivenolie1 spsk. æbleeddike1 tsk. finthakket rød chili3 stilke klippet dild ½ tsk.

(4 pers. forret)

100 g gulerod
50 g persillerod
50 g rødbede
2 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. finthakket rød chili
3 stilke klippet dild
½ tsk. salt
1 knsp. peber
250 g sejfilet
1 æg
2 dl mælk
2 spsk. mel
1 tsk. soja
3 stilke klippet dild
1 tsk. sambal oelek (chilipasta)
1 knsp. peber

Skræl rodfrugterne og skær dem i tynde strimler med en kartoffelskræller. Pisk olivenolie, eddike, chili, dild, salt og peber sammen og hæld over rodfrugterne. Lad rodfrugterne marinere i køleskabet i mindst en time. Hak sejfileten fint og rør den med mælk, mel, soja, dild, sambal oelek og peber til en jævn fars. Smør 4 små tærteforme eller 8 muffinsforme og fordel fiskefarsen heri. Bag tærterne ved 175° i 15-20 min. og server dem lune med de marinerede rodfrugter.

Krydderurter som dild og persille kan med fordel købes i større portioner, når de er billige og gemmes til senere. Krydderurterne skal blot skylles og løsfryses som hele kviste i fryseposer. Når krydderurterne er frosne, kan de grove stilke let sorteres fra, og resten er klar til brug direkte fra fryseren.

Madopskrift: Kristina Miechels

Mere med rodfrugter ...
Kylling med balsamicobagte rodfrugter
Små kødboller med rodfrugtsalat