Solbærkager med mazarinfyld
(10-12 kager afh. af formenes størrelse)
Mørdej:
125 g mel
100 g smør
80 g sukker
1 lille æggeblomme
Mazarinfyld:
100 g hasselnødder
50 g mandler
1 dl rørsukker
100 g blødt smør
2 æg
100 g solbær
Dej: Smuldr mel og smør. Tilsæt sukker og æggeblomme og saml dejen. Tryk dejen ud i 20 små smurte forme og stil dem koldt.
Fyld: Rist nødderne i tør stegepande, til hinderne brister. Læg nødderne på et viskestykke og gnid hinderne af. Hak nødder og mandler fint i foodprocessor. Rør sukker og smør blødt. Vend nødder og mandler i. Læg 1 spsk. mazarinfyld i hver kage. Fordel solbærrene og slut af med resten af fyldet. Bag kagerne midt i ovnen 12-15 min. ved 200°. Spis kagerne lune, de kan bages i forvejen og varmes eller fryses og lunes i ovnen.
Opskrift: Kristina Miechels og Anne Skovgaard-Petersen