Speltboller med yoghurt

Boller med bid - dejen skal æltes længe så brug æltekroge eller røremaskine
Af
af Redaktion

2 dl fast yoghurt
2½ dl lunt vand
25 g gær
1 spsk. maltsirup el. sirup
2 tsk. salt
150 g grahamsspelt
Ca. 450 g sigtet speltmel

Rør yoghurt, vand, gær, sirup og grahamsspelt glat og lad det stå 5 min. Tilsæt sigtet spelt og ælt den bløde dej glat. Ælt dejen omkring 10 min. og dæk den til. Hæver til dobbelt størrelse på 11/2-2 timer. Lad dejen blive i skålen og tag med let melede hænder en passende portion op og form den til boller. Læg dem på plade med bagepapir. Efterhæver 10-15 min. Spray med vand og bag bollerne på midterrillen 16-18 min. ved 225°.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Mere godt brød...
Sigtebrød med spelt og bygmel
Æble-nøddebrød
Turbobaguetter

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.