Chokoladestykker a la Toffifee

Find din indre chocolatier frem, og lav dejlig konfekt med chokolade, blød nougat og spændende smagsgivere.
Af
Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.

Opskrift på chokoladestykker a la Toffifee

30 stk.

Ingredienser:

  • 3 dl piskefløde
  • 130 g brun farin
  • 3 spsk. glukosesirup
  • ½ tsk. salt
  • 100 g hasselnøddekerner
  • 150 g blød nougat
  • 225 g mørk chokolade
  • Sukkertermometer

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 160°.

Kog fløde, farin, sirup og salt sammen i lille gryde i 15-20 minutter til en tyk karamel – temperaturen skal være mindst 115°.

Rist hasselnødderne i ovnen i 10-15 minutter, til hinderne løsnes. Gnub de løsnede hinder af i et rent viskestykke (der må gerne sidde lidt tilbage).

Lad karamelmassen afkøle i gryden i 10 minutter. Rør den igennem med en træske, og hæld den i en firkantet bøtte (ca. 18 x 18 cm), der er beklædt med husholdningsfilm.

Tag ½ dl hasselnødder fra til drys. Hak resten af nødderne meget groft, og drys dem over karamellen.

Stil bøtten på køl, og lad karamellen sætte sig.

Smelt nougat og chokolade ved lav varme i en lille gryde. Hæld det over den størknede karamelmasse.

Hak de sidste hasselnødder fint, og drys dem over.

Dæk bøtten med et låg eller husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i mindst 3 timer, men gerne natten over. Skær chokolademassen i store tern.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.