Opskrifter

3 smagfulde desserter med nougat

Fredag, 25. december 2020 Af Julie Hey. Foto: Betina Hastoft.Foto: Betina Hastoft.
Er du vild med nougat og chokolade? Så vil disse tre desserter falde i din smag. Velbekomme.
3 desserter med nougat

Soldaterkager

(14-16 stk.)

  • 50 g nougat
  • 50 g smør
  • ½ dl lys sirup
  • 4 Yankie Barer
  • 100 g Rice Crispies
  • 50 g mørk chokolade

Prøv også: Kokoskager med nougatfyld

Fremgangsmåde:

Smelt langsomt nougat, smør og sirup i en gryde. Skær hver Yankie Bar i skiver, læg dem i gryden, og smelt dem under omrøring. Sluk for varmen, tilsæt Rice Crispies, og vend rundt til en ensartet masse.

Fordel nougatmassen i mindre silikoneforme. Tryk fyldet ned i formene. Stil kagerne i køleskabet og lad dem sætte sig i 1-2 timer. Smelt chokoladen og dekorér kagerne med chokoladestreger.

Prøv også: 3 opskrifter på lækre donuts

Nougatlagkage

(6-8 personer)

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g nougat
  • 100 g Ritter Sport Praline (nougat)
  • 4 dl piskefløde
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 75 g brændte mandler
  • Evt. chokoladespåner
  • 3 chokolade-lagkagebunde

Prøv også: Nougatlagkage med makronbund

Fremgangsmåde:

Lad æggene stå på køkkenbordet, til de får stuetemperatur. Riv chokoladen groft, og hæld den i en skål. Tilsæt æggeblommer og pisk det til en cremet masse. Vend ½ dl piskefløde i cremen, og tilsæt vaniljesukker.

Pisk resten af fløden til skum og fold flødeskummet i nougatcremen. Tilsæt 50 g hakkede, brændte mandler, og smør cremen mellem bundene og på toppen.

Pynt evt. med nougatstrimler og flere hakkede, brændte mandler.

Tip: Brændte mandler er en nem genvej til knas og sødme i dine lækkerier.

Prøv også: Nougat-nøddestænger og müslikugler

Nougatrulle med knasende skorpe

(4 personer)

  • 150 g nougat
  • 60 g brændte mandler
  • 100 g mørk overtrækschokolade

Prøv også: Hjemmelavede sunde og søde fristelser

Lad nougaten blive blød ved stuetemperatur. Hak mandlerne groft, og gem lidt sukkerknas til pynt. Ælt mandlerne med nougat og form nougaten til en pølse med en diameter på 45 mm. Pak den ind i bagepapir, og læg den på køl i 1-2 timer.

Fold bagepapiret ud, og lad nougatrullen stå på bagepapiret. Smelt chokoladen over vandbad. Pensl rullen med chokolade og pynt med sukkerknaset fra de hakkede, brændte mandler.

Prøv også: 3 lækre desserter med frugt