Ingredienser til avocado-cupcakes
(15 stk.)
3½ dl. mel
3 spsk. kakaopulver
1 knivspids salt
1 tsk. bagepulver
1 æg
1 tsk. natron
2 dl. rørsukker
1,2 dl. most avocadokød
2½ dl vand
1 spsk. hvidsvinseddike
1 tsk. vanilleessens
100 g. mørk chokolade hakket i mindre stykker
Avocado-glasuren
Kødet fra 1 stor moden chilensk Hass avocado
2½ dl flormelis
1½ tsk. citronsaft

Sådan gør du
Sæt ovnen på 180 grader. Bland mel, bagepulver, natron, kakao, chokoladestykker og salt i en stor skål og stil den til side. Bland avocadokød, æg, sukker, vand, hvidvinseddike og vanilleessens i en stor skål og rør til massen er lind. Rør melet og de øvrige ingredienser fra den anden skål ned i avocadomassen til en flydende og lind masse. Hæld dejen i cupcake-forme - fyld dem til lige over midten. Bag i ovnen i ca. 20 min. Køl kagerne helt ned.
Skær eventuelle brune pletter fra avocadokødet. Mos kødet omhyggeligt - blend evt. med en stavblender. Rør citronsaft og flormelis ned i avocadomassen. Pynt de nedkølede kager med avocado-glasuren. Hvis du laver glasuren i forvejen, skal den stilles på køl. Citronsaften forhindrer avocadomassen i at blive brun.
Bageopskrift: Chilean Hass Avocado Association (CHAA)
Vi elsker muffins!
![]() |
Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter fra Familie Journal. Se vores muffins her |
Find flere opskrifter her...
Skovbærmuffins
Banancupcakes med kokosglasur
Gulerodscupcakes
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop