Opskrifter

Cheesecake med jordbær

Torsdag, 11. maj 2017af Kristina Marckmann, Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Vidunderlig opskrift på cheesecake med jordbær. En flot dessert der med garanti får gæsternes tænder til at løbe i vand.

Cheesecake med jordbær

(4 pers.)

Ingredienser

75 g smør 150 g Bastognekiks 6 blade husblas 300 g flødeost 3 pasteuriserede æggeblommer 3 pasteuriserede æggehvider 3 dl cremefraiche 1 usprøjtet citronskal 150 g flormelis 500 g jordbær

Gelé:

50 g sukker 2 dl vand 4 blade husblas Rosenblade til pynt Er du vild med denne cheesecake med jordbær? Så prøv også cheesecake med koldskål

Fremgangsmåde

Smelt smørret og smuldr kiksene i. Pres blandingen sammen i en springform på 24 cm. Udblød og smelt husblassen og lad den afkøle let. Rør flødeosten med æggeblommerne, cremefraiche og 2 tsk. revet citronskal. Rør den let afkølede husblas i osteblandingen. Pisk hviderne stive med flormelis og vend dem i osteblandingen. Skyl halvdelen af jordbærrene, halvér dem og sæt dem med skærefladen mod kanten af springformen. Fordel osteblandingen over kiksebunden og stil kagen koldt i et par timer. Udblød husblassen i koldt vand, kog resten af bærrene op med sukker og vand og lad det simre under låg i 10 min. Purér bærblandingen gennem en sigte, rør husblassen ud i den varme puré og lad det køle lidt. Fordel forsigtigt puréen over kagen og stil den koldt, til geléen har sat sig.