Opskrifter

Chokoladekage med chamallow-glasur

Onsdag, 27. juni 2012af Haribo
Bag kagen på grill og pynt med smeltede skumfiduser

125 g usaltet smør
225 g sukker
½ tsk vaniljesukker
2 æg, sammenpiskede
85 g let bitter chokolade, brækket i stykker
1½ dl kærnemælk
175 g hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk natron
1 knsp salt

Glasur
175 g Chamallows
1 spsk mælk
2 pasteuriserede æggehvider
2 spsk sukker

50 g lys chokolade, revet, til pynt

Udstyr
Ildfast fad, pizza-/bagesten

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

I køkkenet: Rør smør, sukker og vaniljesukker sammen i en skål, til det er lyst og luftigt. Rør æggene i lidt efter lidt.
Smelt chokoladen i en skål over en gryde med simrende vand. Rør kærnemælken i lidt efter lidt. Lad det køle af.
Sigt mel, bagepulver, natron og salt ned i en skål. Rør skiftevis chokolade- og melblandingen i æggeblandingen, lidt af gangen. Hæld dejen i et smurt ildfast fad til cirka 1,2 liter.

Ved grillen: Gør grillen klar til indirekte varme - det vil sige, at kullene fordeles ligeligt i hver side af kulristen. Bag nu dejen ved medium varme - cirka 160 grader - i 50 minutter. Stik i kagen med en pind - hvis der ikke hænger dej ved, er kagen færdigbagt. Vendes ud på en rist til afkøling.

Tilbered glasuren imens. Varm Chamallows og mælk for svag varme i en lille kasserolle, til Chamallows er helt smeltede. Tag gryden fra varmen og lad massen køle af. Pisk æggehviderne, til blandingen danner bløde toppe. Tilsæt sukker og bliv ved med at piske, til de danner stive toppe. Vend æggehviderne i den afkølede Chamallows-blanding og sæt glasuren til side i 10 minutter.

Når kagen er kold dækkes top og sider med Chamallow glasuren. Drys med den revne chokolade.

Bageopskrift: Haribo


Deltag i konkurrencen om en tur på Bakken og til Djurs Sommerland

Find flere opskrifter her...
Biscuit-bund med friske bær og chamallows
Grillede frugter med chamallows
Chamallows-bidder




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop