Ingredienser til chokoladekage med kokos
(Ca. 24 stk.)
Chokoladekagen
225 g smør
5 æg
340 g sukker
¾ dl rapsolie
¾ dl mælk
270 g hvedemel
60 g kakao
1 spsk. bagepulver
Glasur
100 g smør
1 dl kold, stærk kaffe
35 g kakao
1½ spsk. vaniljesukker
300 g flormelis
Pynt
70 g kokosmel
Rød frugtfarve
Fremgangsmåde
Smelt smøret. Pisk æg og sukker luftigt, tilsæt det smeltede smør, olie og mælk. Bland de tørre ingredienser, sigt dem i æggemassen og rør det sammen til en jævn dej. Fordel dejen i en beklædt form på ca. 30 x 40 cm. Bag kagen midt i ovnen ved 175º i ca. 25 min. Lad den afkøle helt. Smelt smørret til glasuren. Bland de tørre ingredienser og pisk det smeltede smør i lidt ad gangen med en håndmikser til en jævn glaur. Fordel glasuren i et tykt lag på den afkølede kage.
Bland kokosmel med nogle dråber rød frugtfarve og gnid farven ind i kokossen med håndfladerne. Strø kokossen over kagen, inden glasuren stivner. Sæt kagen køligt, til glasuren er stivnet.
Vi elsker chokoladekage!
![]() |
Er du også vild med chokoladekage, så kig med her, hvor vi har samlet nogle af vores bedste opskrifter. Se vores chokolade-kager her >> |