Opskrifter

Chokoladekage med kokospynt

Lørdag, 25. januar 2014af Redaktionen
En rigtig god klassiker fra vores tillæg med cheescakes og chokoladekager. Der har desværre sneget sig en fejl ind i ugens tillæg. Der skal ikke 360 g hvedemel i glasuren men ca. 300 g flormelis. Vi beklager fejlen!

Ingredienser til chokoladekage med kokos

(Ca. 24 stk.)

Chokoladekagen
225 g smør
5 æg
340 g sukker
¾ dl rapsolie
¾ dl mælk
270 g hvedemel
60 g kakao
1 spsk. bagepulver

Glasur
100 g smør
1 dl kold, stærk kaffe
35 g kakao
1½ spsk. vaniljesukker
300 g flormelis

Pynt
70 g kokosmel
Rød frugtfarve

Fremgangsmåde

Smelt smøret. Pisk æg og sukker luftigt, tilsæt det smeltede smør, olie og mælk. Bland de tørre ingredienser, sigt dem i æggemassen og rør det sammen til en jævn dej. Fordel dejen i en beklædt form på ca. 30 x 40 cm. Bag kagen midt i ovnen ved 175º i ca. 25 min. Lad den afkøle helt. Smelt smørret til glasuren. Bland de tørre ingredienser og pisk det smeltede smør i lidt ad gangen med en håndmikser til en jævn glaur. Fordel glasuren i et tykt lag på den afkølede kage.

Bland kokosmel med nogle dråber rød frugtfarve og gnid farven ind i kokossen med håndfladerne. Strø kokossen over kagen, inden glasuren stivner. Sæt kagen køligt, til glasuren er stivnet.

Vi elsker chokoladekage!

Er du også vild med chokoladekage, så kig med her, hvor vi har samlet nogle af vores bedste opskrifter.
Se vores chokolade-kager her >>

Vi elsker muffins!

Er du vild med muffins og cupcakes, så kig med her!