Opskrifter

Citronfromage

Onsdag, 16. maj 2012af Redaktion
En sød og luftig klassiker

(4-6 pers.)

4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl sukker
3 blade husblas
1 usprøjtet citron
3 pasteuriserede æggehvider
1½ dl piskefløde + ekstra til pynt

Udblød husblas i koldt vand i 5 min. Pisk æggeblommer med sukker i mindst 5 min. til en lysegul æggesnaps. Pisk citronskal i. Smelt husblas over vandbad og rør det tyndere med citronsaft. Pisk det grundigt i æggesnapsen. Pisk æggehvider og fløde til skum hver for sig og med helt rene skåle og piskeris. Fold fløden i æggesnapsen og bagefter hviderne. Skulle æggesnapsen være stivnet for meget, kan du piske den lind igen eller lige lune den let over vandbad, men ikke mere end, at den stadig har sat sig så meget, at den kan holde på skummet. Kom den i en serveringsskål eller portionsglas. Pynt med flødeskum og evt. syltede citronskiver.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

JEG ELSKER DESSERT

Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her

Find flere opskrifter her...
Karamelrand
Fløderand med frugt
Kærnemælksfromage med hindbær

Er du til mormormad? Vælg mellem 35 retter her

Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop