Citronkage med birkes

Creme fraichen i denne citronkage gør den dejligt lækker og svampet... Nyd den svampede og syrlige kage til kaffen.
Af
af Christine Bille Nielsen og All Over Press. Foto: Carina Krüger.

Ingredienser til citronkage:

(12-14 stk.)

200 g blødt smør
200 g sukker
3 æg
180 g hvedemel
¼ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
½ dl blå birkes
1 dl cremefraiche
2 usprøjtede citroner

Prøv også: Citronkage med frisk topping

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt mellem hver.
Bland mel, salt og bagepulver og tilsæt det lidt ad gangen.
Vend blå birkes, cremefraiche, fintrevet citronskal og saften fra en citron i.
Bag kagen midt i ovnen ved 175º i ca. 45 min., tjek med en kødnål midt i kagen, om den er gennembagt.
Pas på, den ikke bliver mørk på toppen.

Se også: Sandkage med nøddetopping

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.