Ingredienser til fastekringler
(Ca. 14-16 stk.)
2½ dl mælk
25 g gær
100 g smør
Ca. 450 g hvedemel
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
2 tsk. kommen
Pensling
Sammenpisket æg
Kommen
Fremgangsmåde til fastekringler
Lun mælken. Rør gær og mælk glat. Smuldr smørret i melet og tilsæt gærvæsken. Kom sukker, salt og kommen i og ælt dejen godt igennem. Stil den til hævning tildækket og lunt ca. 1 time.
Ælt dejen let igennem og del den i 14-16 stykker. Tril stykkerne i lillefingertykke stænger og form dem til kringler. Læg kringlerne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve lunt mindst ½ time.
Pensl med æg og klap kringlerne med kommen, så de hænger fast.
Bag dem 15-18 min. ved 200° på ovnens midterrille. Afkøles på en rist.
Tip: I mange gamle opskrifter efterhæves kringlerne 1-2 min. i en gryde kogende vand. Læg en kringle ad gangen på en hulske og sænk den ned i det kogende vand.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Vi elsker muffins!
![]() |
Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal. Se vores muffins her |
Find flere opskrifter her...
Gammeldags fastelavnsboller og strutter
Fastelavnsboller med creme
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop