Opskrifter

Fastekringler

Fredag, 28. februar 2014af Redaktionen
Kringlerne bliver lette og luftige, men skal spises samme dag, for de bliver hurtigt tørre

Ingredienser til fastekringler

(Ca. 14-16 stk.)

2½ dl mælk
25 g gær
100 g smør
Ca. 450 g hvedemel
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
2 tsk. kommen

Pensling
Sammenpisket æg
Kommen


Fremgangsmåde til fastekringler

Lun mælken. Rør gær og mælk glat. Smuldr smørret i melet og tilsæt gærvæsken. Kom sukker, salt og kommen i og ælt dejen godt igennem. Stil den til hævning tildækket og lunt ca. 1 time.

Ælt dejen let igennem og del den i 14-16 stykker. Tril stykkerne i lillefingertykke stænger og form dem til kringler. Læg kringlerne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve lunt mindst ½ time.

Pensl med æg og klap kringlerne med kommen, så de hænger fast.

Bag dem 15-18 min. ved 200° på ovnens midterrille. Afkøles på en rist.

Tip: I mange gamle opskrifter efterhæves kringlerne 1-2 min. i en gryde kogende vand. Læg en kringle ad gangen på en hulske og sænk den ned i det kogende vand.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Vi elsker muffins!

Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.
Se vores muffins her

Find flere opskrifter her...
Gammeldags fastelavnsboller og strutter
Fastelavnsboller med creme


Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop